maandag 2 juli 2012

Vierduizend woningen in Den Haag door Aarde verwarmt


Vierduizend woningen in Den Haag door Aarde verwarmd

Vanaf donderdag worden vierduizend Haagse woningen en bedrijfsruimtes verwarmd door aardwarmte. De centrale die de woningen zullen voorzien van de aardwarmte werd geopend door kroonprins Willem-Alexander. De warmte komt uit water van 70 graden dat van twee kilometer diepte omhoog wordt gepompt.

aardwarmtecentrale Den Haag
Aardwarmtecentrale biedt warme voetjes in Den Haag
Met de nieuwe aardwarmtecentrale wordt ongeveer zeventig procent minder CO2 uitgestoten dan door verwarming met fossiele brandstoffen zoals aardgas, laat Aardgas Den Haag weten. Aardgas Den Haag is een organisatie waarbij energiebedrijven, woningcorporaties en de gemeente samenwerken. Laatstgenoemde wil dat Den Haag in 2040 CO2-neutraal is.

De warmte wordt in de centrale uit het water gehaald en overgebracht naar een speciaal aangelegd ondergronds leidingsnetwerk aan de Zuidwoldestraat in het zuidwesten van de stad. Het warme water wordt dus niet rondgepompt. Het afgekoelde water gaat na distractie weer terug in de grond. De centrale die zorgt voor verwarming in Den Haag is zaterdag eenmalig geopend voor publiek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.